Isnin, April 06, 2009

Terbukti Anwar Cuba Berbohong....

Sah! 6 kotak dokumen rahsia kerajaan memang ada dalam simpanan Anwar Ibrahim.

Sewaktu Ezam Mohd Nor berceramah di Flat Paya Nahu Bukit Selambau malam tadi, beliau membuktikan bahawa 6 kotak dokumen rahsia berada didalam simpanan Anwar. Pada dua pilihanraya kecil sebelum ini di Permatang Pauh dan Kuala Terengganu, Ezam telah berulang kali menyatakan bahawa beliau tidak pernah menyimpan 6 kotak sepertimana yang didakwa oleh beberapa pendekar tempang budak budak bahlol suruhan Anwar yang mencabar Ezam terus membuat pendedahan….

Malam tadi dalam kempen pilihanraya kecil Bukit Selambau, Ezam menunjukkan bukti apabila mempamerkan sebuah buku yang ditulis oleh Abdul Aziz Bari, Profesor Kuliah Undang Undang Ahmad Ibrahim, Universiti Islam Antarabangsa bertajuk “POLITIK PERLEMBAGAAN”. Buku yang diterbitkan oleh Institut Kajian Dasar [IKD],turut tertera dibuku tersebut salah seorang penyuntingnya adalah Amir Shari wakil rakyat PKR, ADUN Batu Caves.
Pada mukasurat 224 jelas dinyatakan disitu bahawa 6 kotak dokumen rasmi kerajaan yang mengandungi kesalahan rasuah pemimpin negara berada didalam simpanan Anwar Ibrahim.
Semoga selepas ini, tidak ada lagi budak budak suruhan Anwar mahu menjilat boss mereka dan menyalak-nyalak mencabar Ezam membuat pendedahan dokumen rasuah……

PM Buktikan Berubah Sebelum Diubah

Kenyataan yang dibuat oleh Perdana Menteri, Datuk Sri Najib Tun Razak membuat perubahan drastik membuktikan bahawa beliau bukanlah seorang yang hanya pandai berkata-kata sebaliknya melaksanakan dengan tindakan segera untuk kepentingan bersama.

Langkah yang dibuat iaitu membebaskan 13 tahanan ISA, termasuk dua pemimpin Hindraf dan lapan anggota Darul Islamiyah di samping menarik semula larangan penerbitan sementara dua akhbar rasmi pembangkang iaitu Harakah dan Suara Keadilan di samping mengkaji semula ISA secara seriuas dan segera.

Dengan ini jelas bahawa Datuk Sri Najib membuktikan bahawa perubahan yang diucapkan sebelum ini bukanlah sekadar janji kosong semata-mata malahan ia dibuat dengan langkah segera kerana ia memberi kesan kepada masyarakat khususnya.

Langkah ini juga dilihat tepat pada masanya sebagai langkah mengukuhkan keyakinan rakyat berkaitan soal keselamatan dan mengembalikan keutamaan untuk menangani ancaman yang dianggap berbahaya dan munasabah.

Dalam aspek yang lain pula, langkah tersebut juga akan menjadi panduan dan tauladan kepada rakyat khususnya tahanan ISA yang dibebaskan agar perkara sama tidak berulang.

Secara tidak langsung, Perdana Menteri turut mengajak seluruh warga untuk bersama-sama melaksanakan satu trasformasi besar untuk Negara atas semangat ‘satu Malaysia’ iaitu rakyat didahulukan dan pencapaian diutamakan.

Satu Impian, Satu Malaysia, Pilihlah BN!!!