Selasa, Mac 24, 2009

20 Sebab Kenapa PR (Pakatan Rakyat) Tidak Perlu Diberi Mandat!!!

Sebenarnya PR ( Penghancur Rakyat) adalah sebuah parti yang rapuh dan tidak membawa kepada kekucaran rakyat selama hari ini. apa yang dilihat PR ( Perobek Rakyat) hanya untuk mengugatkan keadaan keamanan di negara ini.

1. Sistem gabungan Pakatan tidak stabil, Parti baru (PKR) Parti Kinzir Rakyat menguasai parti lama (PAS & DAP), mana adil?

2. Presiden PAS, Haji Hadi kata Pakatan tiada ketua. Anwar bukan ketua Pakatan tapi Anwar bertindak lebih dari itu.

3. Karpal Singh pengerusi DAP desak Ketua Pakatan letak jawatan, apa lebih rapuh dari itu?

4. Ketua Pakatan diragui moral. Dibicarakan di mahkamah atas sebab kes liwat & pendedahan amalan free sex Elizabeth Wong.

5. Pakatan longgar dan saling merebut kuasa sesama sendiri

6. Jika Pakatan berjaya, semakin bertambahlah pengaruh asing menguasai negara kite pada hal pihak asing hanya nak gunakan kita demi matlamatnya sendiri.

7. Sistem Pakatan akan meningkatkan jurang kemiskinan. Yang kay bertambah kaya. yang miskin akan bertambah miskin kerana Pakatan percaya sistem pasaran 100% bebas.

8. Hak Keistemewaan orang Melayu akan dihapuskan kerana DEB dihapuskan & diganti dengan Agenda Ekonomi Nasional (AEN)

9. Kedudukan Institusi Raja-Raja Melayu akan terancam kerana Pakatan Memperjuangkan sistem republik

10. Kedudukan agama Islam akan terancam kerana 2 parti terbesar Pakatan (PKR & DAP) memperjuangkan pluralisme agama ( persamaan Agama)

11. Jawatan menteri kabinet kerajaan persekutuan dan exco-exco kerajaan negeri untuk Melayu akan dikurangkan, tahukah kita implikasinya? Bayangkan apa akibatnya jika Pengarah Urusan Petronas diberikan kepada bukan ISLAM!!! Jawatan-jawatan lain seperti NC-NC universiti juga akan diberikan kepada kaum lain.

12. Jawatan Perdana Menteri mungkin diambil alih oleh bukan Melayu. Kalaupun Melayu naik, dia akan jadi boneka sahaja.

13. Kuasa Mahkamah Syariah akan dikurang atau dihapuskan sebab majoriti peguam tak sukakan sistem Syariah dan akan mempergunakan Majlis Peguam untuk itu.

14. Kedudukan agama Islan akan semakin terancam kerana peruntukan untuk semua agama disamaratakan

15. Akan semakin bertambah Melayu yang murtad kerana dasar IFC yang menyamakan agama2 lain dengan Islam akan diperkenalkan seperti yang sudahpun dimulakan di Pulau Pinang.

16. Tak mustahil akan bertambahnya gejala sosial seperti kegiatan gay, lesbian dan seks bebas kerana perjuangan Pakatan berasaskan Hak Asasi Manusia rekaan Yahudi pd 1948 sedangkan Allah lebih tahu apa yang sesuai untuk kita manusia.

17. Sejak pakatan mendapat mandat dibeberapa tempat, keadaan politik negara tidak stabil & sering berlaku demonstrasi yang amat menyusahkan.

18. Tidak mustahil bila Pakatan berjaya, mereka akan ejek Melayu & Target 13 Mei akan berulang sekali lagi.

19. Rezab tanah-tanah Melayu akan digadai kepada kaum lain seperti di Perak pd hal peribumi adalah majoriti yang tak bertanah atau mempunyai rumah.

20. Perpaduan kaum akan terjejas kerana majoriti kaum Melayu tidak akan berpuas hati bila hak disamaratakan dengan kaum-kaum lain pada hal majoriti Peribumi masih miskin.

Itulah antaranya pekara yang menyebabkan PR ( Penghapus Raja) ini tidak bole mentadbir negara ini dan dianggap tidak releven!!