Selasa, Ogos 19, 2008

Berani kerana benar!

Penyapu buruk!

Itulah ibaratnya tingkah laku Anwar Ibrahim di dalam Pakatan Pembangkang yang telah diikuti oleh penyokong Pakatan Rakyat yang telah membelasah jurugambar akhbar NST dan juga jurugambar asing beberapa hari lepas.

Kalau pemimpin berperangai teruk macam samseng jalanan, penyokongnya apatah lagi 100 kali lebih teruk dari perangai pemimpin yang diikuti dan disanjungi.

Dalam pada itu, Mohd Saiful Bukhari Azlan telahpun melakukan sumpah, jadi terpulanglah kepada individu masing-masing untuk mempercayai atau mempertikaikannya kerana apa yang berlaku hanya Saiful, Anwar dan Allah saja yang tahu.

Tapi bagi penulis, sumpah Saiful itu bukti keikhlasannya untuk membuktikan dia tidak bersalah dan menjadi mangsa nafsu buas seks songsang bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia itu.

Malahan, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi sendiri berkata sumpah oleh Saiful itu bagi membuktikan dirinya diliwat oleh Anwar Ibrahim dan beliau percaya Saiful sedar balasan Tuhan terhadap sumpah yang dilafazkan jika dia berbohong.

Berani kerana benar, takut kerana salah.

Tindakan Saiful melakukan sumpah itu tidak patut dipertikaikan oleh orang yang berkepentingan politik seperti pemimpin Pas yang sememangnya tahu kegiatan Anwar Ibrahim yang suka meliwat itu ibarat gelaran nama yang diberikan oleh Mat Sabu "Al juburi", nama yang kekal sehingga sekarang.

Adakah pihak Pas meminta Mat Sabu menyediakan 4 saksi pada ketika itu?

Adakah Mat Sabu mempunyai saksi atau dia sendiri yang menyaksikan kejadian liwat oleh Anwar Ibrahim sewaktu dia begitu teruja memberikan nama gelaran tersebut?

Tiada ulasan: